VORES ANSVAR

Hos ACT today banker vores hjerter for at gøre det anderledes i en branche og en verden, der har behov for forandring. Vi ved, at vi ikke alene kan redde verden, men vi tror på at starte et sted, nemlig med os selv, og derfor er ansvarlighed en kerneværdi i alt, hvad vi gør. Ved at starte med vores egen produktion og producere så skånsomt som muligt, gør vi en forskel. Vi vælger slow fashion, fordi vi vil undgå fast fashion. Vi siger nej tak til hurtige trends og hyppige kollektionsskift, og vender ryggen til overproduktion og overforbrug. Vi fokuserer på pasform og kvalitet, så vores tøj holder længe og sætter mindst muligt aftryk på klimaet.

Hos ACT today har vi tre bærende grundpiller, som vi bygger vores forretning, vores styles og vores ansvarlige kompas efter:

• Kvalitet først (Quality first)
• Tidløst design (Timeless styling)
• Ansvarlig mission (Responsible mission)

KVALITET FØRST

Vi tror på kvalitet over kvantitet og på, at gode ting er værd at vente på. Det er en af årsagerne til, at vi ikke producerer mange kollektioner, men i stedet få, gode styles i løbet af året. Vores samarbejdspartnere skal have den tid, det tager, at designe og producere ordentligt.

Kvalitet lever længe
Vores råmaterialer er nøje udvalgt, fordi de er certificerede eller ressourceeffektive, og vi anvender så vidt muligt 100% økologisk bomuld og GOTS certificerede materialer. Vi tror på, at du får lyst til at beholde tøjet længere, hvis kvaliteten er i top, og at tøj fra ACT today holder kvaliteten, så det er værd at give videre.

TIDLØST DESIGN

Alle vores styles designes ud fra et mål om at undgå flygtige tendenser, men i stedet sikre hvert stykke tøj en lang levetid og en plads i dit skab i mange år frem.

Perfekt pasform
Kvaliteten er din garant for, at tøjet holder længe, og vores store fokus på pasform og farvevalg betyder, at det er styles, du kan bruge år efter år, og som kan kombineres på mange måder.

ANSVARLIG MISSION

Hos ACT today er vi GOTS-certificeret. GOTS er anerkendt i hele verden, og certificeringen er en garanti for, at dit tøj er produceret miljømæssigt korrekt samt socialt ansvarligt. Læs meget mere om, hvad det betyder her

Samarbejdspartnere
Vi tror på, at vores mest værdifulde ressource er de mennesker, vi arbejder med. Alle vores samarbejdspartnere er nøje udvalgt – alle beliggende i Europa med deres råvareproduktion i nærheden, så vi sikrer minimal transport mellem råvareproducent og fabrik. Vi evaluerer løbende vores samarbejdspartnere og vurderer, om det ansvar, de udviser, lever op til vores adfærdskodeks.

Vores europæiske skjorteproducent øger ved hjælp af solceller en klimaneutral produktion.

ADFÆRDSKODEKS OG FN's VERDENSMÅL

ACT today drives ud fra et adfærdskodeks, som er forankret i FN’s mål for bæredygtig udvikling, og er med til at sikre et godt udgangspunkt for de etiske, sociale og miljømæssige aspekter af vores virksomhed. Helt konkret har vi valgt at fokusere vores adfærdskodeks og vores indsats på FN’s verdensmål.

NR. 12: ANSVARLIGT FORBRUG OG PRODUKTION

Verdensmål nr. 12 handler om, at vi effektivt styrer vores fælles naturressourcer og måden, vi bortskaffer affald på.

Hos ACT today er vi i dag involveret i nedenstående samarbejder, der på hver sin måde understøtter verdensmål nr. 12:

  • Vores europæiske skjorteproducent har ved hjælp af solceller på fabrikkens tage sikret en 12 måneders årlig klimaneutral produktion. Det er vi stolte af, og det er en af de væsentligste årsager til, at vores produktion netop udføres i samarbejde med denne samarbejdspartner.

  • En anden af vores samarbejdspartnere har installeret et vandrensningsanlæg, som sikrer, at det vand, der bruges til farvning af vores tøj, efterfølgende bliver renset så effektivt, at vandet kan ledes direkte ud i det kommunale drikkevandssystem.

  • Vores WE DO / YOU DO koncept opfordrer dig til at give dit brugte og vedligeholdte ACT today tøj videre til en anden ny bruger gennem en lokal vintage butik. Dermed skabes der ikke tøjspild eller unødigt overforbrug. Jo længere levetid dit tøj har, jo mindre klimaaftryk giver det.
Nr. 13: KLIMAINDSATS

Verdensmål nr. 13 handler om, at vi begrænser stigningen af den globale gennemsnitstemperatur og udledning af drivhusgasser.

Hos ACT today er vi i dag involveret i nedenstående samarbejder, der på hver sin måde understøtter verdensmål nr. 13.

  • Vi har aktivt taget beslutning om, at alle vores styles, skal produceres i Europa, så vi kan minimimere transporten mellem producenterne, vores lager og vores slutbruger. Ved at transporten kun foregår ved brug af landtransport, og ikke per skib eller fly, reducerer vi altså vores klimaftryk.

  • Ved at bruge leverandører som anvender økologisk bomuld, hvor det samlede vandforbrug i produktionen er væsentlig lavere end en anvendelse af konventionel dyrket bomuld reducerer vi vores klimaaftryk.
Nr. 17: PARTNERSKABER FOR HANDLING

Verdensmål nr. 17 handler om at fremme international handel gennem et stærkt globalt
engagement og samarbejde.

Hos ACT today tror vi på, at udvikling og fremdrift kommer, når visionære og innovative personer mødes og får ting til at ske i fællesskab. Alle vores samarbejdspartnere er nøje udvalgt, fx nedenstående:

  • Vi støtter den globale non-profit organisation "1% for the Planet" med mindst 1% af vores årlige omsætning og støtter dermed de miljøorganisationer, der er godkendt af organisationen.

  • SIEL ART x ACT TODAY donerer overskuddet fra salget af vores Collab unisex t-shirts til den globale non-profit organisation "1% for the Planet", der er dedikeret til at tackle nogle af vores tids mest presserende globale miljøproblemer.

 ACT TODAY – FOR A BETTER TOMORROW

OM ACT TODAY
Læs mere