VORES MATERIALER
ØKOLOGISK BOMULD

Vi anvender kun 100 % økologisk bomuld. Dyrket og produceret uden brug af giftige kemikalier, pesticider, GMO'er eller syntetisk gødning. Dette sikrer biodiversiteten, jorden og vandet i de områder, hvor bomulden dyrkes, og giver et mere sikkert arbejdsmiljø for bomuldsbønderne.

TENCEL™ Lyocell

TENCEL™ Lyocell er en viskose lignende fiber, kun fremstillet af firmaet LENZING AG. Det fremstilles i en lukket kredsløbsproces, hvor 99 % af vand og opløsningsmidler genbruges. De anvendte opløsningsmidler er alle organiske og ikke-giftige. Træet, der bruges til TENCEL™ Lyocell, er høstet efter de strenge retningslinjer i Lenzing Wood and Pulp Policy. Materialet er let, med et silkeblødt og skinnende udseende, behageligt på huden. LENZING™ og TENCEL™ er varemærker tilhørende Lenzing AG.

HØR

Hør er et materiale, der er lavet af meget fine fibre, der stammer fra hørplanten. Hørplanten kan vokse under meget barske forhold og behøver kun lidt vand for at vokse. Disse fibre udvindes omhyggeligt, spindes til garn og væves derefter til lange baner af behageligt, slidstærkt stof kaldet hørstof. Stof lavet af hør er behageligt i varmt og fugtigt klima.

TENCEL™ Modal

TENCEL™ Modal er et blødt og behageligt materiale,
lavet af LENZING AG. TENCEL™ Modal-fibre er for det meste lavet af naturligt dyrket bøgetræ. Træ og papirmasse, der bruges af Lenzing Group, kommer fra bæredygtigt forvaltede skove. TENCEL™ Modal-fibre har opnået det amerikanske landbrugsministeriums (USDA) BioPreferred®-betegnelse. Modal-stof er ekstremt slidstærkt og holder pasformen, selv efter hyppig vask.

OM ACT TODAY
Læs mere